There was an error in this gadget

Monday, 17 December 2012

ABK : Entri Caci Maki ( Dear Ex )

Miranda Kerr. Ehem. Tiada kaitan dgn cerita ini, Gambar hiasan.


Dear ex,


I dah hampir berjaya lupakan you. Almost successful utk delete you dari hidup I. Buang semua benda yang boleh ingatkan I pada you dari dalam kepala otak I ni.

Tapi, I nak you tahu yang whatssap tu benda celaka. Sebab walau I tak nak ambik port pasal you pun, kekadang bila I main whatssap dengan orang lain, I akan terpandang status whatssap you dengan muka profile pic you skali. Memang tak boleh nak remove you dari apps alah tu. Status you dan gambar you tu buat I rasa menyampah bagai. Konon you tengah bahagia la sekarang; dah berjaya jumpa jantan mana yang kaya-raya , hensem dan mampu tahan dengan perangai karut you tu.

Funny thing about Whatsapp is, even though you already blocked  a contact, they still can view your picture and read your status ! Dang!
Semalam I tengah syok-syok bertwit-twit dengan Kilafairy, tetiba tak pasei-pasei ada orang tegur pasal cara I layan you. Bagi dia, tak patut I kutuk-kutuk you, cerita keburukan you, peel you dan apa saja tentang you hanya sebab you pernah buat I bahagia satu masa dulu. Sekarang I tulis entri ni saja nak bagi tahu, sebab apa I marah sangat pada you.

Perlu la. Siap gua karang entri ni lagi.
Meh sini, perempuan. I bagitau you kenapa. Kalau you sanggup, you baca la perkataan-perkataan yang I tulis kat bawah tu sepatah demi sepatah.

Ready? (tarik nafas,hembus)

You.

Kalau you nak tahu, break up pada usia tengah 20-an tu bukan benda yang kelakar, okay? Memang tak lawak langsung la bila member zaman sekolah or kolej masing-masing sibuk nak bertunang, atau PM fb mintak alamat rumah untuk hantar kad kahwin atau instagram gambar ultrasound bebbi dalam perut derang. Bahagianya derang. You pulak buat perangai you dan kita terfaktab. You boleh bayang tak betapa berbulunya I? Boleh tak?

You taw tak macam mane rasa dia bila seorang lelaki dah label seorang awek dalam hidup dia yang she is the one pastu si awek tu blah? You dah sayang dia kaw-kaw tapi last-last dia breakup dengan you sebab yang tak berapa munasabah? You tahu tak macam mana rasa dia? Rasa macam celaka, tau tak?

Biar I eja untuk you, C.E.L.A.K.A .

I kerja pun termenung, tak berhenti pikir pasal you siang malam, dengar lagu jiwang pastu jadi moody mengalahkan perempuan period, pergi Midvalley rasa nak nangis, jalan gi Alamanda rasa nak meraung, you boleh pulak buat camtu. Rasa diri dah kosong macam dalam lagu Najwa Latif tu. Tak bermakna. Sia-sia. Membazir betul buang masa, tenaga, duit sampai bertahun-tahun. Kecewa.

Ah~ Amar. Sikit-sikit jatuh. Sikit-sikit hilang bola. Sikit-sikit kengkang. Satu Mesia kutuk ngkau. 

Rasa macam sokong team Harimau Malaya dengan Amar Rohidan dengan Sapik Rahim jadi midfielder. Nak harapkan derang control game, hold the ball dan passing bola, dia pulak boleh hilang bola sampai geng Thailand boleh skor dua gol dari mistake dia sorang. Bangang.

You pernah main game Farmville tak kat FB tu? You tanam jagung, siram dia, baja dia, sanggup bangun tengah-tengah malam nak tuai jagung-jagung tu. Tup-tup ada orang lain curi jagung-jagung you. Ha, cam gitu la rasa dia. Cuma lagi stress la sebab ni bukan game. This is real life.

Real people + Real dream = Real screw up.

Yang buat I lagi sakit hati, you ni kaki pembohong. Kaki tipu. Kaki putar belit. Ngalahkan Karpal Singh. You suka cerita kat I cerita-cerita sedih you. Tak cukup duitlah. Tak ada duit makan lah. Tak ada duit nak beli ubat period lah. Bussit! I tak kisah la you nak pakai duit I. I anggap I sedekah kat you yang sengkek tu. Cuma I tak puas hati sebab you cakap bohong. Nasib baik I tak pernah “sentuh” you mana-mana pun. Kalau tak, memang I dah anggap you perempuan murahan, yang bersepah ada dekat area brickfields tu. Tak boleh cakap yang cap Bukit Bintang ,sebab yang situ mahal sikit harga dia.

Promosi akhir tahun! Cepat-cepat !

Yang lagi I ralat, I dah anggap you dah macam betul-betul jodoh I . Dah ajak you bertunang. You tak nak. You bagi alasan yang macam-macam. Tak ready lah. Nak kerja dulu lah. Masa tak sesuai lah. Lepas you break up dengan I tak sampai 2 bulan, entah jantan malang mana yang you baru jumpa, tiba-tiba you dah tergedik-gedik cakap you nak ajak dia kawin. Mana logik you?

Desperate sangat ke?  You mabuk minum todi ka? Woi!!!

Sudah la. I hate to say this but you adelah perempuan paling celaka sekali yang I pernah jumpa. Rasa macam nak upah je orang kat Siam tu suruh tembak you. Bukan mahal pun, berapa ratus je kena bayar. For me, its worth it sebab I dah menghapuskan seorang makhluk yang tak berhati perut dari dunia ni. Bertambah bersih dunia ni dari perempuan-perempuan parasit macam you. Tak boleh bunuh semua, dapat bunuh seorang pun dah berbaloi-baloi. Apa sangat la harga pembunuh upahan tu kalau nak dibandingkan dengan duit-duit I yang u tipu tu,kan? Sengal.

Orang tiap kali nak makan baca doa. Korang tiap kali nak makan tangkap gambar. Sengal.

Tapi, janganlah pasal I cakap camtu you tak nak keluar rumah pulak. Pegi la jalan-jalan kat Wangsawalk dengan balak baru you tu. Mintak dia belanja Burger Bakar Abang Burn,mintak cheese lebih. Favourite you tu kan? Alah, you kan kaki pau. Ape nak pelik nya. Jangan risau la. I tak buat apa-apa pakatan lagi dengan pembunuh upahan Siam tu setakat ni.  Esok lusa tak confirm lagi.

Jangan salahkan I sebab came out dengan idea upah orang untuk tembak you. Salahkan fan Justin Bieber yang mintak bekas banduan tu bunuh Bieber sebab si Bieber tu tak reply surat dia. Sama sengal je dia dengan you sebenarnya. Hak tuih!

As a conclusion, I’m actually so over you. Finito. You made me grew up and thanks to you, it’s even harder for me to start believe in women again. You give love a really bad name. I’m writing this entry is because I want you to know that some mistakes were not forgiven by just texting “I’m sorry”. Bussit !

Janji-janji manis yang you beri dulu tu sekadar sembang kencang yang sekelumit pun tak boleh pakai. Bukan I tak pernah mintak kita sort things out and head for a new start. Mintak kita bukak buku baru. U bagi alasan bagai. Lantaklah. Dalam bab ego,I dah pernah letakkan diri I lagi rendah dari tapak kaki you. Merayu kat you. Benda tu payah orang lelaki nak buat, but you tak pernah hargai pun. Macam kena ludah rasa dia. Tahi betul lah.

Fine. I terima hakikat yang you bukan jodoh I. Walau selama ni I macam orang bodoh, penat berjuang sorang-sorang cuba menyelamatkan everything yang kita ada. Sebab I cakap pada diri I, yang you are the one for me. Sebab tu walau dekat setengah mati, I rela bertahan.

BAMMMMM! This picture scores BIG TIME !! (refer the Racy Ex post)

Dan setelah apa you buat kat I, you fikir you akan bahagia? You akan dapat hidup bahagia yang you idamkan tu? Go on. Selagi you tak ubah perangai you tu, I harap laki you dapat tahan perangai you yang tak berapa munasabah tu. Hopefully , kalau you stress dengan suami you satu hari nanti,you tak ulang perangai pelik you tu dan bagi anak-anak you minum Clorox pulak. You kan tak boleh tahan stress-stress ni. Dasar saiko.

 Ape ingat senang senang je I nak maafkan you dan doakan kebahagiaan you padahal I kat sini menderita macam nak mati lepas apa you buat kat I ?

NO WAY.

 Thank You. Fakyu.

Yeah. I know u will read this.


11 comments:

  1. Xpyh whatsapp la kalau mcm 2..;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eish.. xley beb.. kalu semua member2 gua, family gua, same awek2 hot luar sana pakai BB, boleh gak gua tak berWassap Wassap.. Gua pakai BBM je..lagi besh!

      But, x semua pakai BB.. maklumlah semua loaded pakat beli Samsung sama Iphong.. dua-dua tu pakai Viber or Wassap.. so..

      yeah.. aprreciate your idea, but xley gua nak utilize la.. thanks, but no thanks..

      Delete
  2. xtaw pompuan mnela xapreciate mejah nie..rugi 4ol..hak tuih jugak laaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah.. Mejah nak dea.. dea yg tannak Mejah... nak buat lagu mana?

      sbb Mejah pon ade wat salah kat dea.. Salah Mejah jugak..

      But, mejah xkn ulang salah Mejah pada dia tu pada awek lain.. (hopefully my future wife)..

      InsyAllah.. :)

      Delete
  3. meh sini wa tempeleng kepala EX lu.. HAHAHA.. eh? asalla murah bebeno malay girl laa ni ye dak? eh? kbai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. woo.. beb.. lu ni ganas arr.. gua sukew! Hahahaha.. sabo2.. lu rilek.. nanti gua suroh org Siam tembak dia.. ok? Hahaha..

      Eh? Melayu murah?

      iye la. Ni kat Mesia. Murah la.

      Stock melebihi permintaan.

      Kalu di luar negara baru mahal.

      Permintaan melebihi stock.

      ECONOMICS !! Hup-hup!!

      Bhahahahahaha~ pandai lu Beb!!

      Delete
  4. seriously dude, it is said that the doa of those victimized has no hijab with Allah swt. if i were u, i'd get even by making prayers that Allah swt would replace the ex with someone a lot, lot better.

    by dissing her, u're getting even by promoting pillory. in return, u might have traded the luxury of doa makbul over this. yeah.. though it feels good to diss her, and maybe she deserves it, the investment is a waste.

    i've seen a friend of mine who got treated really bad by his ex but he kept quiet and made doa. recently i caught him with his wife who looks like a model.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dude..

      (doa kejap)..

      Gua rasa bebas. Rasa seronok baca komen lu.

      "doa org teranayai tiada hijab dgn Allah" = "mintak awek (future wife) yg lagi superb dari ex gua"

      and to you my fren, you are one hack of positive thinking guy.. i like that..

      I wish i have a wife who looks great too.. (AMIN)

      Thank you, Thank you, Thank you.

      Delete
  5. saya bisa rasakan sakit hati yang Mejah rasakan, pernah la dulu dulu rasakn yang gini, tapi still cinta monyet jadi sakitnya gak sesakit cinta orang dewasa.

    jangan sedih Mejah, dalam semua hal yang terjadi ada maksud dan tujuan yang tersembunyi sabar aja dan banyak berdoa minta diberikan pendamping hidup yang layak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Susan..

      Love my come and go.

      friends like u are irreplaceable.

      Susan doakan Mejah juga ya.

      Btw, im leaving again to work at sea again.

      till then, take care.

      LOLAR,

      Mejah.

      Delete
  6. IT companies are gaining popularity with every passing day and tend to grow at a rapid speed. Software development procedures are getting purifies and verified with a brilliant merge of existing and new technologies everyday. 

    ReplyDelete