There was an error in this gadget

Monday, 16 January 2012

TOTALLYMEJAH: Aweknya Seorang Gengster

Salam satu Mesia !

Penah x korang terbaca satu kisah sedeyh, yang seorang laki nie suke kat sorang awek nie, tapi dea x luahkan  sebab dea x berani. Then sampai pompuan tu kawin and finally mati, pastu masa family pompuan nie baca diari pompuan yang mati tu, dea baru taw yang pompuan t upon suke kat dea gak sebenarnya. Ade x? Xkan x penah kowt.. Okay sini ade link.. jenguk2 la..


But, tu citew derang. Ni citew aku. Motif cerita cinta yg beberapa kerat nie moga dapat jadi pedoman la kat lelaki-lelaki or awek-awek kat luar sana yang sedang berbelah bahagi atau dilemma utk meluahkan perasaan pada insan yang di sukai.

Once upon a time.. (cewaaah~) 

Di satu sekolah menengah yang indah dan permai, terdapat seorang  kawan aku yang aku panggil Borhan (name dea laen. Dalam cite ni la nama dea Borhan). Borhan seorang yang rajin belajar. Agak skema (skem”anjing”) ,agak nerd, pemalu, dan korang bole bayangkan dea pakai spek tebal dengan rambut belah tengah. Kalau dalam kelas biologi, fizik atau metamatik tambahan, dea adelah seorang yang aku anggap dewa la. Sebab dea power- NERD la katekan. Cikgu2 sume suke dea. Library tu tempat dea lepak2 time rehat , yang mana time rehat aku plak selalu balik tido kat asrama. Tiap kali ade kerje rumah atau assignment yang cikgu2 ku suroh aku buat, aku akan pinjam yang dea punya. Copy paste jew. Asal nampak buat. ( Ye, mmg aku malas tahap gaban, korang pon same gak, jgn tipoo la).

Tu la biodata dea secara amnya. Kira ade makcik2 area situ yang anak derang degil tu, akan cakap “ Cuba la jadi cam Borhan tu. Sopan, rajin, bagus budaknya”. Even mak aku pon cakap benda same kat aku- no offence. Aku senanya okay . Nakal je lebih siket.

But, there is something you guys should know about Borhan. Dea sebenarnya agak hensem, cuma dea jenis tak pandai bergaya sangat. Kira macam watak anak Yusoff Haslam dalam cite yang Scha berlakon jadi tomboy tu, tapi dea lagi hensem la. Awek pon xde, sebab dea bgtaw aku yang dea x reti nak ngorat awek. Walau bagaimanapon, ade jugak awek-awek yang sama nerd dgn dea yang bagitaw aku yang derang nakkan si Borhan tu, tapi aku wat bodo jew, sebab aku taw ape yang si Borhan ni  sebenarnya nak – awek kelas sebelah, Emilya Betrisya.

 Ini adelah Lisa Surihani. Bukan Beth, ya adek2.Letak gambar ni bagi mood naik.
                                                     

Wei~ Korang jangan ingat Emilya tu awek biasa. Nama jew cambest, macam ala-ala ayu camtu en? Tapi nak habaq mai kat hangpa semua- dea pernah bertumbuk kowt dgn sorang budak laki kat sekolah tu sebab main kayu tiga dengan member pompuan dia.  Damn~ Kira geng2 ganas gak la. Nasib baek kes tu kat luar sekolah, if x, maybe dea kena tukar sekola kew hapew. Ntah la. Ape nak buat, dalam family dea, dea dengan mak dea jew yang pompuan.  Kira masa kecik-kecik dulu, dea x maen la masak2 or pondok2 macam kawan2 pompuan aku yang lain.  Dea membesar dalam dunia seorang lelaki. But, don’t get the wrong idea- dea normal dan dea seorang yang agak pandai jugak. Time dea gado, dea gado betol2. Time dea belajar, dea belajar betol2. Owh~ kiterang panggil dea Betty or Beth- lupa nak gitaw.

And, there are something you guys should have in mind how Betty look like. Pada mata aku, Beth memang seorang yang sedap mata memandang.  Bagi aku, if ade kelas latihan jasmani (PJ) dengan kelas lain or ade event sukan tahunan, Beth adalah salah satu watak yang ingin di lihat oleh aku dan geng2 aku.  Tubuh dea cantik- kira kalau dea pakai kebaya, bole hantar masok pertandingan Ratu Kebaya teros  la. Penah sekali tu aku dok ngan member2 aku,time kelas PJ and Beth and kengkawan lalu depan kiterang. Then ade member aku bersiul “feewit”. Beth berenti and dea angkat tapak kasut  dea depan muka member aku tu and dea cakap “bibir ko tu penah cium tapak kasut sukan sekolah pompuan tak?” Sampai aku pon gerun dengan dea kekadang- sorry, aku jenis yang x gado dgn pompuan, okay?

Tapi, benda yang paling best pada Betrisya (pada pandangan aku) adelah senyuman dea. Pergh~ cair doe aku kalu aku dapat tgk dea senyum. Lagi sweet, si Beth ni suka kuceng-walau dea ganas. Kadang2 kalau aku  tertengok dea dok guraw2 or maen2 dgn kuceng, dea lagi comel kowt dari kuceng tu (hahaha~).

Miaw-Miaw~ Rawwwwwr... ehem..
                                                              

So, sambung balik cite si Borhan ni. Di sebabkan aku selalu pinjam buku nota and buku latihan dea, aku kene la berbaik-baik dgn dea siket. So, dea plak slalu bgtaw aku yang dea suka kat si Beth ni. Tapi, dea cakap, dea takut dgn si Beth tu and dea plak fikir yang ade budak2 lain yg syok jugak kat awek tu.  Dea cakap, maybe kalau dea gtaw Beth dea punya perasaan,maybe si Beth akan belasah dea. Dan disebabkan si Beth tu lawa and ramai peminat, dea fikir dea xde peluang dgn si Beth tu. Aku bagitaw Borhan, if ko x pendam kang ko melepas-bukan ajak kawin-and bukan kene bayar pon.  Tapi, si skema Borhan ni tetap xnk. Aku suroh tules surat kew hapew kew pon dea x berani. ~ Borhan.. Borhan..

Last-last, aku ngan member2 aku yang lain buat bising kat kelas kiterang. Kiterang kepoh-kepohkan yang si Borhan (yang skema tahap gaban) ni suka dgn si Beth (yang ganas tahap dewa). Apa lagi , satu kelas gelak and x caye. Cam nak satukan  dua benda yang agak mustahil- ibarat Tempe Jawa goreng dgn Pizza- kedua-duanya pada ketegori yang sama, cuma agak janggal bila bersama. Then, satu sekolah mula bercakap tetang gossip-gossip panas tersebut, termasukah si Beth sendiri. Tapi, dea wat x taw jew- dea kan ganas-mane main jiwang2 nie.

Akhirnya, pada waktu gossip tu mula dilupakan, si Beth ni ditakdirkan masok ke kelas kiterang- nak jumpa besfren pompuan dea (yang ex balak dea yang main kayu 3 dalam awal2 citew ni tadi tu). Time tu si Borhan dok kat meja paling belakang dalam kelas, sekali dgn aku ngan geng2 aku. Then, apa lagi- kiterang pon saje-saje nak kenakan si Borhan dgn si Beth ni. Teros kiterang dok kutuk-kutuk si Brhan nie, kutuk kuat-kuat supaya si Beth ni dengar-

“Woi Borhan- awek ko datang tu.. Tegor la !”

“ Borhan !! Apsal muka ko jadi merah? Ko malu dgn Betty kew?”

“Betty !! Borhan kim salam kat engkau !”

“Cik Beth ! Borhan tadi dea cakap engkau lawa !”

Camtu la lebih kurang- lepas satu , kiterang gelak, lepas satu kiterang gelak lagi kuat- best betol troll-troll orang ni. Kira kecoh la kelas tu kejap sebab seronok membahankan si Borhan ni. Tunduk dea “kemalu-maluan”.

Dengan x semena-mena, si Beth yang pada awalnya tadi buat-buat bodo and x dengar , tetibew jeling kiterang dgn pandangan mata yang amat tajam- aku dalam hati “ah~ Sudah ! Habis la!” Dea teros tinggalkan meja member dea tu and berjalan ke arah kiterang sambil menyingsing lengan- menampakkan sedikit otot pada kulit tangan dea yang putih mulus tu.  Aku nak blah pon x sempat dah, pintu belakang tu tertutup. Sampai jew depan meja kiterang,dea berhenti.

“PANGGGGGGG!”

Emilya Betrisya menampar meja yang aku ngan Borhan duduk dengan sebelah tangan lagi di pinggangnya yang ramping tu. Satu kelas terdiam. Aku dan member-menber aku tergamam melihat wajah marah Betty yang maintain chantek tu.  Borhan sudah pucat lesi. Kalau aku toreh muka dea time tu pon, aku rasa darah x keluar. Punya la gabra. Then, Betty cakap something yang aku langsung x expect- or sape2 pon x sangka ape yang akan keluar dari mulut dea-termasok Borhan- tapi, ape yang dea cakap tu aku ingat sampai hari ni.

“Kalau NAK, CAKAP !”

Tiga patah perkataan tu diucapkan. Dan Betty terus meluru keluar dari kelas. Merah padam muka dea. Malu kowt. Hahaha~

Aku tgk muka Borhan- Borhan pandang aku- satu kelas sekali lagi tergamam dgn kata-kata seorang gadis ganas yang bernama Emilya Betrisya, yang baru saja menuturkan kata-kata yang mungkin paling indah di telinga Borhan. Borhan tersengih macam kerang busuk- muka dea pulak jadi merah. Aku plak- still cam x caye dgn ape yang baru je jadi tadi.

Then, datang kawan si Beth yang budak kelas kiterang tu, bagitaw yang si Beth pon dah lama suka kat Borhan ni. Borhan jew takut nak bagitaw-last-last skali, si Beth jugak yang kena bagi signal “lampu hijau” kat Borhan. Kira kompom la yang si Beth pon suka jugak kat Borhan yang agak bangang tu. Aku tergelak kecik. Aku gembira utk Borhan- bagus la tu, nanti kalau ade orang buli Borhan, bole si Beth protect dea. Dok gituw? Hehehe~


And yup, macam cerita-cerita dongeng Disney- derang berdua kapel. Beth pon dah jadi kurang ganas and bertambah feminine  pastu- makin lawa- melepas aku. Haha~

 Sori ah geng, gambar yang ni la paling suweet gua jumpa.
                                                                           

Last time aku jumpa derang, masa kiterang kuar jalan-jalan lepas SPM abes. *That was many-many years back.* Aku still ingat lagi- si Beth bawak moto dgn si Borhan dudok kat belakang. Si Beth bawak laju sket, si Borhan pegang ketat2 kat handle blakang moto (bukan pelok yew) then dea jerit ,

“BETH~ BABY !! Bawak la slow2 siket !”

Aku dalam hati.. “Baby ? Ganas la sangat si Beth ni kan?” Sambil mata aku jeling kat member aku yang penah kena blasah dgn Beth tgh bonceng awek dea , yang jugak member baik Betty tuw.

Lẽ END

MORAL : If you love someone, just express your feelings. How hard is that ? Dapat atau tak tu belakang kira la. 

25 comments:

  1. I just joined an interracial courting internet site that i believed
    was just for white ladies and black males but all
    I ever see are white males in search of black ladies and vice versa.


    My page: female mind mastery free

    ReplyDelete
  2. Bill, I believed this was likely to become a superb
    read. That's, until I got to the "Who do you add" topic. You sound bitter! Chatting with a person for 20 minutes does not equate to knowing them so why Must they need to include you to their fb web page? Seems to me like you are the a single together with the hang-ups!

    my web site: tristan hart fb inception

    ReplyDelete
  3. Though it's nice to get fast results, I find the healthiest way is to just brush your enamel with toothpaste that has baking soda in it. I have learned from a friend that baking soda is supposed to whiten your tooth, though it doesn't do anything health wise.
    That's why using toothpaste WITH the stuff in it is the healthiest way to go about it. Just twice a day, or if you're really dedicated, every time after a meal, for 2 minutes each.


    Also visit my webpage: teeth whitening gel for trays uk

    ReplyDelete
  4. I do not even know how I finished up right here, but I believed this submit was excellent.
    I do not recognise who you're but definitely you are going to a well-known blogger in case you are not currently. Cheers!

    Here is my blog post; build muscle diet milk

    ReplyDelete
  5. there is a forest and a lake for that.

    Review my page - arrow estator high gambrel steel shed 10x14

    ReplyDelete
  6. is that this things still legal? cuz i needa bulk for this
    summer

    my site six pack shortcuts download dvd

    ReplyDelete
  7. I've been consuming milk my total existence, but now I only consume organic milk.

    Also visit my web blog do any weight loss supplements actually work

    ReplyDelete
  8. many thanks for the advices. i feel that this really is actually
    a great web site.

    my webpage: gain muscle lose fat same time

    ReplyDelete
  9. So real. I have been seeing 1 man who sends quite mixed signals so near and affectionate when we see every other,
    but with months between calls and dates. He recently starting texting me
    quite suggestively, and shortly after a suggestive text to
    me(on Christmas day), he began posting photographs on FB of himself and his children with another woman.
    They were getting a Christmas tree with each other, cooking in his kitchen, hugging
    and obviously celebrating collectively. I unfriended him before I had even seen them all,
    then blocked him on my phone. Part of me feels as even though I had been a
    little too hasty, but the other part says that he was certainly generating a public statement.
    I chose to read that statement as PLAYER'!

    Feel free to visit my webpage: attract women crash-Course.zip

    ReplyDelete
  10. Fantastic article! It's funny, my son just had braces put on and he wanted to know if drinking from a straw would allow him to continue to consume coke. I laughed at him, and said, "heck no!"

    My blog - teeth Whitening strips reviews crest

    ReplyDelete
  11. I'm not italian, and that i truly acquired practically nothing against them, but I hear ladies saying that italian men are soooo sizzling, and gorgeous, with model looks, but these identical ladies are with fellas that are not italian. And if they are italian, they definitely don't look like versions.
    I imply I'm able to comprehend the frustration of ladies when they see guys ogling at models/skinny females, and it makes me query whether my physical look is appropriate or not. So my query is are guys of other ethnicities less attractive? is it a fantasy of every single woman to be with an italian dude?

    My weblog - female mind mastery review

    ReplyDelete
  12. Its correct. Each Hulk and Superman have insane power.
    I myself feel it could be a tie. The Superman we speak of would never kill the Hulk, No matter what,
    even though the Hulk has attempted to kill someone (Thor).
    Superman would knock Hulk around for a whilst, but many thanks to
    his Regenrative abilities, he would continue to come back again.
    Him being continually knocked around would only get him angrier, and he would begin to rise in strength.

    Now some say Superman would just avoid him with his
    superspeed. I disagree. His leg strength would also increase, making him
    significantly faster. Now at this stage, individuals will say, He will fly hulk into space.
    When a lot more, I disagree. People have tried that with Hulk,
    and Hulk has forced them back again down into the atmosphere, and that made him angrier,
    and Hulk has defeat them sensless. If you wish to add on, please do.
    At this point, I say it is a stalemate.

    Review my webpage ... Superman stamina revealed

    ReplyDelete
  13. it really is all excellent dude!

    Here is my web blog six pack shortcuts review scam

    ReplyDelete
  14. After I initially left a comment I seem to have clicked the -Notify me when new
    comments are added- checkbox and from now on every time a comment is added I recieve four emails with the same comment.
    Is there a way you can remove me from that service? Kudos!



    My web page ... office furniture workstation manufacturers

    ReplyDelete
  15. Heya! I know this is kind of off-topic however I had to ask.
    Does managing a well-established blog like yours take a large amount of work?
    I am completely new to blogging but I do write in my
    diary everyday. I'd like to start a blog so I will be able to share my experience and feelings online. Please let me know if you have any kind of ideas or tips for new aspiring bloggers. Appreciate it!

    My web page - basyx vl601st11

    ReplyDelete
  16. not "everyone" Ivan...just individuals who are fortunate adequate
    to get to? go to college. In america we give everybody an education, so we've to slow down a little.

    Here is my webpage: how to attract women heart

    ReplyDelete
  17. also andre, that wasnt official, that was fan-made

    Look at my web-site - premature ejaculation pills prescription

    ReplyDelete
  18. amazing. simply amazing. . . my only qualm is how do the young children separate factual, true training from the
    risk of being? indoctrinated with false, baseless pseudo-science
    and pseudo-education? . . both way, I might picture
    the positives outweigh the negatives by significantly.

    Take a look at my site Ways To Cure Premature Ejaculation

    ReplyDelete
  19. amazing. simply amazing. . . my only qualm is how do
    the young children separate factual, true training from the risk of being?
    indoctrinated with false, baseless pseudo-science and pseudo-education?
    . . both way, I might picture the positives outweigh the negatives by significantly.


    Also visit my web-site - Ways To Cure Premature Ejaculation

    ReplyDelete
  20. Very good stage C. August. I feel people have to remember that the Leangains strategy does not mean paleo method.
    The way in which I interpret Leangains is that it really
    is for someone who is wanting to consider their physique to the next level.
    I consider it truly is fair to say that someone who is overweight and seeking to
    drop excess fat would have significantly success around the "paleo" strategy by restricting
    carbohydrate (significantly like Richard).
    This would not demand calorie counting or worrying also considerably about macronutrient ratios.



    Here is my site :: precision nutrition lean eating program reviews

    ReplyDelete
  21. Within a similar light, I've also identified that canola oil functions great for cleaning paint brushes (for all you artists out there.)

    Take a look at my page :: all natural cooking book

    ReplyDelete
  22. If some one wishes expert view concerning running
    a blog then i propose him/her to pay a visit this website, Keep
    up the nice work.

    Feel free to visit my website - squriting mastery dvd

    ReplyDelete
  23. Ha! Great comment, Bill. It is real. You've for being cautious. I typically try to produce the distinction very clear.

    my webpage natural cooking magazine

    ReplyDelete
  24. Me as well! I attempted googling wine reduction sauces a few occasions, but they never ever appeared to style like I imagined your images would flavor, if that tends to
    make any perception. I understand what I am possessing for supper tonight.


    my weblog; Precision Nutrition Lean Eating Coaching Program Review

    ReplyDelete