There was an error in this gadget

Tuesday, 22 April 2014

ABK : Secawan Macchiato Panas Dan Malam Yang Dingin

Latar Masa          : Malam. Few years back.
Latar Tempat       : Warung Kedai Kopi Setarbakk, sekitar ibukota
Latar Cuaca         : Hujan renyai-renyai.

Macchiato is an Italian word meaning “stained”, and latte macchiato is literally translated as "stained milk". I think that's enough for our Italian language class for today.


“Nah. Hadiah..”

“Wah..Ape ni?”

“Bukak la tengok. Mesti kau suka..”

“Owh.. Miniature perfume. Thanks ! Memang aku suka. Kau kan tahu hobi aku kumpul benda alah ni..”

“Hobi ke obsession ?”

“Ye la. Aku ngaku aku gila kumpul miniature perfume. Hehe..”

“Nanti kau rindu aku ke apa. Kau cium la bau perfume tu. Perfume rasmi aku tu taw. Bau dia sama cam bau aku...” 

“Hahaha.. Ye la.. Ye la.. I will.. Btw,camne kau dapat ni?”

“Aku bodek amoi yang jual perfume tu tadi. Patutnya aku kena beli satu set baru dapat free miniature satu , but biasalah.. Aku beli sebotol je pun, amoi tu kasi gak free miniature. Kau taw la aku ni camne kan? “

“Taw ape? Yang kau tu terer mengayat perempuan? Yang tu bukan dah lama established ke?”

“Ah kau! Sedap je kutuk aku kan?”

“La.. Memang betul pun.. Tapi kan, kalau kau betul-betul terer, without any purchase pun kau boleh dapat miniature free taw..”

“Tak syok la camtu. Ayat-ayat jugak. But item dia kita kena beli la jugak. If aku mintak saje-saje kang, tak gentleman pulak. Aku pun tak selesa kalau amoi tu just bagi aku camtu je..”

“Ye tak ye jugak kan. Kau tolong dia, dia tolong kau balik. Takpe ke kau bagi aku miniature perfume ni? Bukan amoi tu kasi kat engkau ke?”

“ Memang aku mintak tu pun, hajat nak bagi kat kau. Bukan selalu aku boleh keluar dengan kau..”

“Hehe. Thanks again. Sweet la kau ni. But, nanti tak ade la kenangan kau dengan amoi tu..”

“Kenangan? Amoi tu bagi aku 2 botol la miniature tu. Aku bagi la kat kau satu..”

“Lah.. Amoi tu bagi sampai dua botol miniature kat kau? Power betul kau ni..”

“Yup. Dia siap kasi number telefon dia lagi. Bhahahaha..”

“Kau ni!!!!! Nasib baik kau bukan boyfriend aku taw!!!”

“Gahahaha.. Ye lah, aku je suka kat kau. Kau tu je yang tak nak..”

“Eh! Salah aku pulak ! Kau tu je yang memilih sangat bab cari teman hidup kau. Ramai ape perempuan yang baik kat luar tu yang suka kat engkau. Ex-ex kau tu pun sume okay-okay..."

"..plus, kalau aku pilih kau , balak aku tu nak campak ke mana?”


Aku tersenyum setawar biskut mayat. Dia pun turut terdiam. Aku menyambung hirupan latte macchiato panas aku yang dah semakin suam. Kehangatan dan kemesraan yang aku rasakan sebentar tadi semakin hilang. Hujan malam yang turun renyai-renyai di luar café itu tadi terasa dingin kembali.



Mungkin,kali ini lebih dingin dari tadi.

No comments:

Post a Comment